Spring til indhold

Kajak

kajak

Bliv kajakroer i Sæby Ro- & Kajakklub

Vi har 30 kajakker til fri benyttelse af klubbens medlemmer. Vi har mange forskellige typer, så du kan altid finde en, der passer til dig. Vi har også et par turkajakker og en enkelt toerkajak.
Det kræver ikke særlige færdigheder at ro kajak og det er en sport for de fleste, der kan lide frisk luft, vand, motion og socialt samvær.

Vi har faste klubaftner på mandage og onsdage i hele ro-sæsonen, som er fra primo april til ultimo oktober. Om vinteren ror de roere, der er frigivet, altid mindst to.

Grundet vores mange forskellige kajak typer har vi ikke plads til opbevaring af private kajakker.

Forudsætninger for at blive kajakroer

Det er let at lære at ro kajak. På grund af sikkerheden har vi nogle krav, du skal opfylde:

  • du skal være fyldt 14 år
  • du skal kunne svømme 400 meter i havet. Du skal årligt aflægge en svømmeprøve for at opretholde ro-retten
  • du må ikke lide af en sygdom , der kan give pludselig tab af bevidstheden eller hæmme bevægeapparatet, som f.eks. epilepsi
  • du skal kunne lide vand og være villig til ‘en tur i baljen’, da du både forventet og uventet kan falde i vandet. Du kommer derfor også i vandet under træningen.

Kajakkurser for begyndere

Sæby Ro- og Kajakklub tilbyder et begynderkursus hvert år i løbet af april – juni måned. Formålet med kurset er at give dig et godt kendskab til kajakken, og gøre dig fortrolig med den. Du lærer også de tekniske færdigheder, du har brug for, så du efter kurset kan ro med på vores klubaftner eller sammen med andre roere, nye som erfarne. Vigtigst af alt lærer du at færdes sikkert i kajakken, så du ikke udsætter dig selv eller andre for fare. Alle nye kajakroere skal deltage på vores kajakkursus.

Frigivelsesprøve

For at blive frigivet roer i Sæby Ro- og kajakklub kræver vi, at du skal have gennemført vores begynderkursus til havkajak eller kunne bevise at du har en IPP2- licens fra en anden klub. Vi har instruktører i klubben, så frigivelsesprøven kan du aflægge hos os. Du frigives ved:

  • at deltage i klubbens kajak begynderkursus i havkajak
  • at bestå en frigivelsesprøve, som foregår ved endt begynderkursus
  • efter bestået frigivelsesprøve opfordres du til at deltage i klubbens træningsaftner mandag og onsdag, da det vil give dig erfaring med at ro længere ture som du ikke opnår på kurset.

Roere, der har fået en IPP2-licens fra anden klub, bedes kontakte en af vores instruktører for godkendelse og frigivelse i klubben.

SONY DSC
praktisk information

Udstyr

Klubben stiller alt materiel og sikkerhedsudstyr herunder svømmevest til rådighed under kurset – bortset fra beklædning. Vi anbefaler, at du investerer i en våddragt (du kan få rådgivning herom i klubben) men at du ellers undlader at købe materiel og udstyr, før du har fået rutine som roer.

Beklædning

Udover våddragt kræves ikke særlig påklædning at ro. Det må dog anbefales at have et par neopren sko og et par handsker til de første uger i maj. Hvis din våddragt er lidt tynd eller slidt – så brug eventuelt undertøj og strømper af uld indenunder, da det vil holde dig varm og undlad tøj af bomuld da det bliver tungt, når det bliver vådt og det gør det svært at svømme i.

Kursus

I løbet af april-juni afholder Sæby Ro- & Kajakklub begynderkursus for nye kajakroere. Kajakkurset har til formål at gøre dig fortrolig med at ro i kajak, så du efter kurset kan benytte klubbens kajakker.

Søren Slettebo

Kajakchef

kajak@srkk.dk
+45 21 492 156

Peter Larsen

Chefinstruktør