Af: Kaj Jensen

Forventningerne var i top. Efter 8 ugers hård træning med mere tid i vandet end i kajakken, skulle det nu være den helt rigtige tur. Første gang med beviset i lommen. Alt tegnede fantastisk.

Vi mødtes kl 07.00 denne tidlige søndag morgen. Kajakkerne blev placeret i bilen, og turen var i gang.
Hvilken fantastisk tur og sikken oplevelse.

Deltagerne var Kim, Flemming og undertegnede nylig frigivet kajakroer.
Turen tog udgangspunkt fra stranden ved Rønbjerg og kurs mod færgelejet på Livø som første stop på turen, ca. 5 km.

Ved drikkepausen havde Flemming en briefing, både med sig selv og vi to andre om, hvilken vej rundt øen
vi skulle vælge?
Valget blev nord om øen med efterfølgende lidt dumme søer på vest siden.
Næste pause var efter yderlige 5 km. på en meget stenfyldt strand, og halvdelen af madpakken blev fundet frem og nydt, ledsaget af bølgeskvulp i baggrunden.

Næste etape på 8 km. blev neden om sælrevet, og det blev ret så spændende.
Jo da, vist var der ret mange sæler, men lokke dem helt hen til kajakken kunne vi nu ikke.(synd vi ikke havde et par fede sild med)
Sidste del af madpakken blev indtaget på stranden ved færgelejet.

Der viste Flemming sig som den flinke mand. En dreng havde mistet sin badebold, som i fralandsvinden hastigt var på vejs til havs. Den sag klarede Flemming hurtigt, og drengen blev glad, dog med en formaning om i eftertiden at passe bedre på badebolden.

Hjemturen til Rønbjerg med rygvind og medstrøm og solen i ryggen, ja det var den rene afslapningI alt 23 km. roning på en fin sommerdag.

Må jeg lige opfordre de nyligt frigivne mandags- og onsdagsroere til at smøre madpakken og deltage på disse ture, som helt er på roernes premisser.

Alle forventninger blev indfriet. Vejret artede sig, Flemming og Kim særdeles fantastiske holdkammerater og intet vådt tøj. Lige efter bogen.

Tak for det.